søndag 5. desember 2010

Små marsipan-orange-kaker

Disse små kakene er laget på under halvtimen og kombinasjonen av appelsin og marsipan fungerer veldig bra. Jeg laget et brett med 40 stykker og de fikk veldig raskt ben og gå på, så da er det jo greit å vite at marsipan er en av de bedre valgene når det kommer til julegodter - i hvert fall hvis du velger en variant med minst 70% mandler. Fine som gave er de også...

Til ca. 40 stk:

500 g ren marsipan
225 g melis
1 eggehvite

Revet skall fra en appelsin

2 ss appelsinsaft

40 hasselnøtter


Varm ovnen til 200 grader. Elt sammen alle ingrediensene - bruk gjerne hendene. Rull massen til små kuler og sett dem på en bakeplate dekket med bakepapir. Sett en hasselnøtt på hver kule. Bak i åtte til ti minutter og avkjøl på rist.

1 kommentar:

  1. Nå fikk jeg ikke sett på ingredienslisten, men jeg ser for meg at marispan er glutenfritt og da er jo dette en veldig fin småkake til alle de som helst skal unngå gluten.

    SvarSlett