En litt anderledes gulerotsuppe med smak av lønnesirup og ingefær. Jeg serverte disse sconesene til.
Til ca. 4 personer:
1 kg gulerøtter
2 løk
4 cm frisk ingefær
2 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
80 ml lønnesirup + ekstra til servering
1 l varm grønnsaksfond
Creme fraiche eller rømme til servering
Salt og pepper
Varm ovnen til 160 grader (varmluft) eller 180 grader (vanlig ovn). Dele gulerøttene i biter på ca. 2 cm, hakk løken grovt og hvitløken fint og riv ingefæren. Dekk en bakeplate med bakepapir, bland sammen gulerøtter, løk, ingefær, olje og sirup med hendene og fordel på bakeplaten. Krydre med salt og pepper og stek i en halv time, eller til grønnsaken er møre. Hell alt innholdet fra platen over i en stor gryte og hell den varme fonden over. Kok opp og la suppen småkoke på lav varme i 20 minutter. Blend suppen og smak til med salt og pepper. Server suppen pyntet med creme fraiche og lønnesirup (rør rundt for å få et fint mønster) og server godt brød til.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar