tirsdag 5. oktober 2010

Litt sunnere brownies

I oktober-utgaven av Delicious er det en serie av oppskrifter på litt sunnere utgavere av "comfort food". Her kommer oppskriften på brownies, som til og med er glutenfrie, og senere kommer pasta carbonara. Ikke la deg skremme av ideen om en "sunn" kake - den er kjempegod! Ifølge Delicious inneholder et stykke bare 140 kalorier og halvparten så mye mettet fett som en tradisjonell brownie - og det er jo også verd å ta med.

Til ca. 12 brownies:

100 g mørk sjokolade
3 egg, plomme og hvitte for seg

70 g sukker

75 g malte mandler

1 ts kaffepulver

25 g pecannøtter


Varm ovnen til 160 grader (varmluft) eller 180 grader (vanlig ovn). Smelt sjokoladen over vannbad og hakk pecannøttene grovt. Pisk eggeplommene og sukkeret til eggedosis og rør inn mandler, sjokolade, kaffe og pecannøtter. Pisk hvitene helt stive i en ren bolle og vend forsiktig en tredjeldel inn i røren. Vend deretter inn resten av hvitene. Hel røren i en firkantet form (18 x 18 cm) og bak i 18 til 20 minutter. Kaken skal føles fast oppå. La den kjøle av i formen før servering.

1 kommentar:

  1. fin oppskrift, med ingrediensser som ikke tømmer lommeboka:)

    SvarSlett