fredag 18. mars 2011

Ovnsbakt laks med soyamarinert blomkål og gulerøtter

Jeg elsker mat som bare passer seg selv i ovnen!

Til to personer:

4oo g gulerøtter
1 blomkål

2 ss rapsolje
Saft og fintrevet skall av en sitron

2 laksefileter uten skinn

2 ss soyasauce

Salt og pepper


Varm ovnen til til 225 grader. Skrell gulerøttene og del dem i grove biter. Del blomkålen i buketter. Ha grønnsakene i en ildfast form. Drypp med en spiseskje olje, soyasauce og halvparten av sitronsaften. Riv sitronskallet over og bland grønnsakene godt med marinaden. Stek grønnsakene i 20 minutter. Ta formen ut av ovnen og legg fisken oppå. Drypp over resten av oljen og sitronsaften. Krydre med salt og pepper. Senk ovnstemperaturen til 175 grader og stek videre i ca. ti minutter - eller til laksen er så vidt gjennomstekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar