Til en kakeform, ca. 22 cm i diameter:
150 g sukker
5 egg (gjerne romtempererte)
100 g mel
50 g potetmel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,5 ss kakao
Varm ovnen til 160 grader. Pisk egg og sukker luftig og stivt over vannbad. Ta av varmen og pisk videre i fem minutter til. Sikt sammen det tørre og vend det forsiktig inn. Hell røren i en smurt form og stek den i 30 til 35 minutter. Avkjøl kaken og lag glasuren:
100 g aprikosmarmelade
200 g mørk sjokolade
2 dl fløte
Varm opp fløten og rør inn sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt, fin glasur. Del kaken i tre. Bre den nedereste bunnen med halvparten av marmeladen og drypp over to spiseskjeer med glasur. Gjennta med bunn nummer to. Legg på den siste bunnen og bre over resten av glasuren. Hele siden (også sidene) skal dekkes med tykt, deilig lag sjokoladeglasur.
Jeg tok bildet med telefonen min, så det er ikke helt på topp.
Gratulerer med dagen! Håper du koser deg:)
SvarSlettGratulerer så mye med dagen!! :) Feir med masse godt!
SvarSlettTil lykke! :-)
SvarSlettTakk for hyggelige hilsner. Jeg hadde en veldig fin dag!
SvarSlett