fredag 27. august 2010

Risotto med tigerreker, erter og basilikum

Som de manglende oppdateringene på bloggen nok illustrerer, så er jeg inne i en hektisk periode på jobb med mye reising. Men selv om jeg ikke blogger så mye, så blir det laget mat. Blandt annet denne risottoen som smaker av sol og sommer selv når det regner i stride strømmer. Og det er jo om og gjøre å nyte de siste restene av sommeren og sommermaten, for snart står det på fem måneder med rotfrukter og gryteretter.

Til to personer:

175 g tigerreker
125 g frosne erter

1 bundt basilkum

1 rødløk
150 g risottoris
1 dl hvitvin

4 dl varm grønnsaksfond

Revet skall og saft fra en halv sitron

Olivenolje

Ekstra virgin olivenolje

Smør

Salt og pepper


Skrell rekene og fjern tarmen. Sett til side. Hakk løken fint. Varm litt olivenolje og smør i en panne og stek løken til den blir blank og myk, men ikke brun. Tilsett risen og stek til den er litt gjennomsiktig i kanten. Ha i vinen og la den koke inn. Tilsett fond litt etter litt til du har bruk ca. to tredjedeler og rør inn erter og reker. Tilsett resten av fonden til risottoen er al dente. Hakk basilikumen og rør det inn i risottoen sammen med et par spiseskjeer extra virgin olivenolje. Smak til med sitronsaft og -skall og salt og pepper. Legg på lokket og la risottoen hvile i noen minutter. Server med litt ekstra virgin olivenolje drypper over og pyntet med basilkum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar