Som de manglende oppdateringene på bloggen nok illustrerer, så er jeg inne i en hektisk periode på jobb med mye reising. Men selv om jeg ikke blogger så mye, så blir det laget mat. Blandt annet denne risottoen som smaker av sol og sommer selv når det regner i stride strømmer. Og det er jo om og gjøre å nyte de siste restene av sommeren og sommermaten, for snart står det på fem måneder med rotfrukter og gryteretter.
Til to personer:
175 g tigerreker
125 g frosne erter
1 bundt basilkum
1 rødløk 150 g risottoris
1 dl hvitvin
4 dl varm grønnsaksfond
Revet skall og saft fra en halv sitron
Olivenolje
Ekstra virgin olivenolje
Smør
Salt og pepper
Skrell rekene og fjern tarmen. Sett til side. Hakk løken fint. Varm litt olivenolje og smør i en panne og stek løken til den blir blank og myk, men ikke brun. Tilsett risen og stek til den er litt gjennomsiktig i kanten. Ha i vinen og la den koke inn. Tilsett fond litt etter litt til du har bruk ca. to tredjedeler og rør inn erter og reker. Tilsett resten av fonden til risottoen er al dente. Hakk basilikumen og rør det inn i risottoen sammen med et par spiseskjeer extra virgin olivenolje. Smak til med sitronsaft og -skall og salt og pepper. Legg på lokket og la risottoen hvile i noen minutter. Server med litt ekstra virgin olivenolje drypper over og pyntet med basilkum.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar