fredag 21. januar 2011

Glutenfrie vintercupcakes

Jeg har hatt lyst til å prøve denne oppskriften på glutenfrie cupcakes lenge og rett før jul fikk jeg muligheten. Kakene ble pyntet med sukker-snøfnugg kjøpt i Canada og smakte veldig godt - både i følge glutenallergikeren og oss andre. Så det må vel kunne kalles en suksess!

Til 12 cupcakes:

55 g glutenfritt mel
25 g maismel

2 ts bakepulver

25 g malte mandler

Revet skall fra en halv sitron
100 g mykt smør

100 g sukker

3 egg


Melis

Sitronsaft

Pynt


En 12-hulls metallmuffinsform med 12 papirsmuffinsformer i


Varm ovnen til 180 grader. Bland de forskjellige typene mel, mandler, sitronskall og bakepulver sammen i en skål. Rør sukker og smør hvitt i en annen skål. Ha egg og melblanding vekselsvis i smørblandingen og rør grundig mellom hver gang. Fordel røren mellom muffinsformene og bak i 10 til 15 minutter eller til kakene er gyldne og gjennomstekt. La kakene stå i formene i noen minutter og avkjøl deretter helt på rist. Imens cupcake'ene kjøler av lager du en tykk glasur av melis, sitronsaft og evt. litt kokende vann. Skjær toppen av kakene så de blir flate(re). Fordel glasuren ved hjelp av en kniv dyppet i kokende vann, dryss over pynten og la glasuren stivne før servering.

2 kommentarer:

  1. Så flott med en glutenfri oppskrift. Har ei venninne som er tante til 2 som har glutenallergi, så denne oppskriften skal jeg gi henne!! :)

    SvarSlett
  2. Og det beste er at kakene smaker så godt at de ikke bør forbeholdes glutenallergikere. Min bedre halvdel mener faktisk at de beste kakene er glutenfrie. :-)

    SvarSlett