onsdag 26. januar 2011

Oksekjøttsalat med pitabrød og yoghurtdressing

Dette er en litt anderledes råkostsalat med rødbete, rødkål og gulerøtter og kombinasjonen med oksekjøtt og pitabrød er heller ikke helt vanlig, men resultatet ble veldig godt og litt marokansk-inspirert. Og så rekker to biffer til fire person - og det er jo både miljø- og økonomiriktig.

Til fire personer:

2 biffer
200 g rødkål

200 g rødbeter

200 g gulerøtter

Salt og pepper

Olje


2 dl naturell yoghurt

Saft fra en lime

1 ts stødt spisskommen

2 ss olivenolje

1 hvitløksfedd

4-8 grove pitabrød


Gni biffene med litt olje og krydre med salt og pepper. Stek på høy varme til de er sånn som du liker dem. Pakk inn i sølvpapir og sett til side. Lag dressingen ved å blanden sammen yoghurt, limesaft, spisskommen, olivenolje og moset hvitløk. Smak til med salt og pepper og la trekke i kjøleskapet mens du lager salaten. Hakk rådkålen fint med en skarp kniv, skrell rødbeter og evt. gulerøtter og riv dem på den grove siden av rivjernet. Ha alle grønnsakenen i en skål og vend til alt er blandet. Varm pitabrødene og skjær dem i trekantede stykker. Anrett råkostsalat, biffene skåret i skiver, pitabrød og yoghurtdressing på et stort fat og la alle forsyne seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar