Dette er en litt anderledes råkostsalat med rødbete, rødkål og gulerøtter og kombinasjonen med oksekjøtt og pitabrød er heller ikke helt vanlig, men resultatet ble veldig godt og litt marokansk-inspirert. Og så rekker to biffer til fire person - og det er jo både miljø- og økonomiriktig.
Til fire personer:
2 biffer
200 g rødkål
200 g rødbeter
200 g gulerøtter
Salt og pepper
Olje
2 dl naturell yoghurt
Saft fra en lime
1 ts stødt spisskommen
2 ss olivenolje
1 hvitløksfedd
4-8 grove pitabrød
Gni biffene med litt olje og krydre med salt og pepper. Stek på høy varme til de er sånn som du liker dem. Pakk inn i sølvpapir og sett til side. Lag dressingen ved å blanden sammen yoghurt, limesaft, spisskommen, olivenolje og moset hvitløk. Smak til med salt og pepper og la trekke i kjøleskapet mens du lager salaten. Hakk rådkålen fint med en skarp kniv, skrell rødbeter og evt. gulerøtter og riv dem på den grove siden av rivjernet. Ha alle grønnsakenen i en skål og vend til alt er blandet. Varm pitabrødene og skjær dem i trekantede stykker. Anrett råkostsalat, biffene skåret i skiver, pitabrød og yoghurtdressing på et stort fat og la alle forsyne seg.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar