tirsdag 29. desember 2009

Rødkålssalat med valnøtter og geitost

Med all den tunge og kraftige julematen, er det viktig og deilig med litt lettere og friskere mat inn i mellom (mere om det her). Denne rødkålssalaten er både passe juleaktig samtidig som at den gir magen masse fibre å jobbe med.

Til fire til seks personer:

1 rødkål
2 appelsiner
1-2 håndfuller ristede, grovthakkede valnøtter

25 g hvit geitost*


Ekstra virgin olivenolje

Balsamicoeddik
Honning

Salt og pepper


Fjern de ytterste bladene fra rødkålen og hakk den fint. Skrell appelsinene og skjær i båter. Lag en dressing med olje, eddik, honning, salt og pepper og vend med rødkål og appelsin. Pynt med valnøtter og geitost i små biter.

*Geitosten kan selvfølgelig utelates, hvis du ønsker en mere enkel salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar