mandag 6. september 2010

Biff med bønner og karse

Synes karse er sånn litt retro-cool og forbinder det mest med noe vi dyrket i eggeskall på barneskolen. Har ihvertfall ikke spiste det på mange år, men her brukes det som krydder i bønnesalaten og med god effekt, synes jeg.

Til to personer:

1 ss hvitvinseddik
1 lite hvitløksfedd

En liten klype sukker

1 ts sennep (glutenfri)

2 ss extra virgin olivenolje

1 boks blandede bønner

1/2 rødløk
2 tomater
En håndfull karse

2 biffer

Salt og pepper

Olje


Hakk rødløken fint og del tomaten i biter. Krydre biffene med salt og pepper. Skyll bønnene grundig. Visp sammen eddik, presset hvitløk, sukker, sennep og olivenolje i en liten gryte og tilsett bønnene. Varm opp i et minutts tid, hell over i en salatskål sammen med rødløk og tomater og smak til med salt og pepper. Varm litt olje i panne på høy varme og stek biffene til de er som du liker dem. Vend karsen inn i bønneslaten og server til biffene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar