onsdag 16. juni 2010

Ovnsbakt laks med fullkornspasta og ristede valnøtter

Her får valnøttene smak av sitron og ingefær - med veldig gode resultater.

Til to personer:

2 laksefileter
2 ss olivenolje

1 pakke frisk fullkornspasta

1 bundt broccoli

1 dl valnøtter

1 ss friskrevet ingefær

Saft fra en halv sitron
75 g babyspinat

Salt og pepper


Varm ovnen til 200 grader. Legg fisken i en ildfast form, drypp med en spiseskje olje og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i ti til 12 minutter. Del broccolien i små buketter og hakk valnøttene grovt. Kok broccolien i et minutt og tilsett deretter pastaen. Kok til pasta og broccoli er al dente og hell av vannet. Varm resten av oljen i en stekepanne på mellom varme og stek valnøttene gyldne. Tilsett ingefær og fjern pannen fra varmen før du heller over sitronsaften. Smak til med salt og pepper og dryss nøttene over laksen, spinaten og pastaen før du serverer.

1 kommentar: