fredag 4. juni 2010

Müsliboller med rug - version II

Som lovet kommer det en ny utgave av müslibollene med rug. Denne gangen synes jeg de ble veldig vellykket, selv om jeg bare prøvde meg frem og derfor ikke har spesifikke mål. Bollene - de hadde jeg med på barselsbesøk hos en nybakt mor.

Til 12 boller:

10 g gjær
4 dl lunkent vann

2 dl kvarg

1 ts salt

1 ss honning

1-2 dl
müsli
1 håndfull rosiner

2 ss linfrø

1-2 dl hvetemel

Rugmel


Løs gjæren opp i vannet og tilsett kvarg, salt og honning. Ha deretter i alle ingrediensene bortsett fra rugmelet. Tilsett rugmel til du har en konsistens som minner om havregrøt. Dekk skålen til med et lokk eller film og la den heve i kjøleskapet natten over. Rør deigen igjennom og varm ovnen til 200 grader. Dekk en bakeplate med bakepapir og fordel deigen i "klatter" på bakeplaten. Bak bollene i 15 til 20 minutter - eller til de er fint gyldne. Avkjøl litt på rist og server lune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar