En burger uten en burgerbolle, men i stede med rotfrukter som tilbehør. Det betyr også at dette er en helt glutenfri burgervariant og det er jo heller ikke så dumt.
Til fire personer:
600 g hakket oksekjøtt
2 ss dijonsennep
75 g fetaost
800 g blannede rotfrukter
50 g ruccola
Olivenolje
Salt og pepper
Varm ovnen til 200 grader. Skrell grønnsakene, del dem i biter og ha dem i en ildfast form. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene i 25 minutter. Rør kjøttet seig med salt og rør deretter inn pepper, sennep og 25 gram smuldret feta. Form farsen til fire burgere, varm litt olje i en panne på mellom varme og stek burgerne i fem minutter på hver side. Imens lager du en kald sauce, ved å blande sammen:
2 dl kvark
2 ts kaldpresset rapsolje
1 ts honning
Salt og pepper
Vend rotfruktene med ruccola og resten av fetaosten og server med burger og sauce.
Her.
for ett år siden
Dette hørtes veldig godt ut:) Dette må jeg prøve ut:)
SvarSlett