En deilig kyllingrett med masse smak, saft og kraft. Oppskriften foreslår at du parterer en hel kylling, men det hadde jeg ikke mot på så jeg brukte noen flere drumsticks.
Til fire personer:
2 ss honning
2 ts sennep
1 hel, partert kylling eller 8-10 drumsticks
2 rødløk
6 plommer
1 ss olivenolje
15 g smør
Timian, tørket eller frisk
Salt og pepper
Varm ovnen til 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ovn). Del rødløken i båter. Halver plommene og fjern stenen. Ha løk og plommer i en ildfast form, drypp over olje og krydre med timian, salt og pepper. Legg små klatter med smør oppå. Rør sammen honning og sennep i en liten skål og pensle det over kyllingen. Legg kyllingen på løk- og plommeblandingen med skinnsiden opp. Stek det hele i ovnen i ca. 45 minutter, eller til kyllingen er gylden og gjennomstekt. Server med tilbehør etter eget valg - jeg brukte bulgur og dampet broccoli.
Her.
for ett år siden
Åhh, dette hørtes nydelig ut:)
SvarSlettDette må prøves ut i helga:)
klem fra siv anita