tirsdag 6. april 2010

Vårcupcakes

Påskecupcake'sene ble mere vårcupcakes og etter litt startvansker med glasuren, ble sluttresultatet både veldig godt og ganske så yndige. Sommerfuglpyntet og den gule fargen kjøpte jeg da jeg var på ferie i USA, men jeg tror etterhvert at man kan få mye fint i Norge også.

Til 24 cupcakes:

6 dl hvetemel
3 ts bakepulver

225 g mykt smør

1 ss vaniljesukker

3 egg

2,5 dl sukker

2 ts fintrevet sitronskall

4 dl rømme eller creme fraiche


To 12-hulls metallformer med 24 papirmuffinsformer i


Varm ovnen til 200 grader. Rør smør og sukker hvitt i en skål. Rør inn eggene en av gangen og rør grundig mellom hvert egg. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og sitronskall i en skål. Rør rømme og melblandingen vekselvis inn i smørblandingen. Røren skal være ganske tykk. Fordel den mellom muffinsformene og bak i femten til tyve minutter. La kakene stå i formene i noen minutter og avkjøl deretter helt på rist. Når kakene er helt kalde, lager du glasuren:

5 ss mykt smør
2 dl melis
2 ss sitronsaft

2 ts vaniljesukker

Evt. litt melk

Gul farge

Kakepynt


Ha smøret i en glasskål og bland inn melis, sitronsaft og vanilje med en gaffel. Jobb raskt og ikke rør før mye. Da blir glasuren for varm og skiller seg (her snakker jeg av erfaring!). Tilsett evt. litt melk for å få den rette konsistensen og farg glasuren lysegul. Smør glasuren på kakene og dryss over kakepynten.

Til evt. glutenallergikere må jeg bare vise denne oppskriften, som jeg planlegger å prøve ut. De ser kjemegode ut.

2 kommentarer:

  1. MMM dessa såg deiliga ut. Dessa skall jag prova i morgon :-)

    SvarSlett
  2. De var gode også. Har oversatt oppskriften fra amerikanske mål og tilpasset den litt underveis, så fortell gjerne hvordan det gikk.

    SvarSlett