tirsdag 1. juni 2010

Laks med prosciutto og grillet asparges

En virkelig sommerlig rett, som man kanskje også kunne lage på grillen? Dette er enda en oppskrift fra Delicious som inn til videre har vist seg å være en veldig god investering. Nå gleder jeg meg til neste utgave, som bør være her hvert øyeblikk.

Til fire personer:

2 bundter asparges
2 ss olivenolje

4 laksefileter uten skinn

8 skiver prosciutto

1 dl creme fraiche

2 ss mayonaise

Skall fra en lime og saft fra en halv

Salt og pepper

Varm ovnen til 200 grader og knekk den treete delen av aspargessen. Legg dem i en ildfast form og drypp over en spiseskje olje. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i fem minutter. Krydre hver laksefilet med salt og pepper og vikle den inn i to skiver prosciutto. Drypp over resten av olivenoljen og legg dem oppå aspargessen. Stek videre i åtte til ti minutter eller til laksen er gjennomstekt og prosciuttoen er sprø. Bland sammen creme fraiche, mayonaise, limesaft og -skall og smak til med salt og pepper. Server dressingen med lask og asparges.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar