mandag 11. oktober 2010

Biff Stroganoff II

På jobb får vi mange blader, inkludert I Form. Jeg oppfatter meg selv som relativt sunn og opptatt av kosthold og trening, men stort sett synes jeg at I Form blir litt for frelst. Sitat fra denne månedens utgave: "En bedre slankegrønnsak en squashen finnes knapt. (...) så fråts i vei." Nå synes jeg faktisk at squash er veldig godt, men derfra til å "fråtse" i den?! Fråtsing trodde jeg var forbeholdt litt andre ting enn grønnsaker. Uansett, så er nedenstående oppskrift tilpasset fra en oppskrift fra I Form, som jeg ble inspirert til å prøve.

Til to personer:

300 g wokstrimler av oksekjøtt
1 løk

2-3 pastinakker

2 persillerøtter

4-5 gulerøtter

1,5 ss olje

3 dl grønnsaksfond

3 ts maisstivelse

1,5 dl Cultura

2 ts sennep

Cayennepepper

Friskhakket persille

Salt og pepper


Varm ovnen til 180 grader og del grønnsakene i biter. Legg dem i en ildfast form, drypp over en spiseskje olje og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene i en halv time. Rør sammen fond, Cultura, maisstivelse og sennep i en liten skål. Varm resten av oljen i en stor panne på høy varme og tørk kjøttet med litt tørkerull. Ha det i pannen og stek i et par minutter - eller til det er gyldent. Krydre med salt og pepper. Hell de ovnsbakte grønnsakene ned i pannen til kjøttet, skru opp varmen og tilsett Cultura-blandingen. La saucen småkoke til den har tyknet og smak til med persille, cayennepepper, salt og pepper.

Server gjerne med en rødbetesalat: Skjær rødbeten i tynne strimler med en potetskreller og hell over en dressing laget av rapsolje, hvitvinsolje, honning, salt og pepper. Dryss over gresskarkjerner.

1 kommentar: