torsdag 21. oktober 2010

Kål, chorizo og sellerisuppe

Ofte når jeg ser oppskrifter på supper, blir det fremstilt som om det ikke er fullværdig middag. Her spiser vi suppe til middag regelmessig, som ukens meny også illustrerer. Jeg synes det er god mat, ikke minst nå om høsten og vinteren og blir absolutt mett nok. Hva sier du - er suppe middag?

Til fire personer:

2 ss olje
1 rødløk

2 laubærblader

4 hvitløksfedd

200 g chorizo

1 ts spisskommen
1/2 selleri

1/2 savoykål

1 boks hakkede tomater

4 dl vann

2 dl creme fraiche

En liten håndfull friskhakket persille

Salt og pepper


Grovt brød til servering


Del løken i skiver og hakk hvitløk. Skrell sellerien og del i små biter. Fjern stokken og de ytterste bladene fra kålen og hakk fint. Del chorizo i biter. Varm oljen i en stor gryte og tilsett løk, hvitløk og laubærblader. Rør jevnlig og stek i seks til syv minutter. Ha i chorizoen og spisskommen og stek videre mens chorizoen avgir sin fine, orange olje. Ha i grønnsakene, rør rundt og hell over vann og tomat. Legg på et lokk og la suppen småkoke i 20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør inn creme fraiche og persille, varm opp og smak til med salt og pepper. Server straks pyntet med persille og med godt brød til.

5 kommentarer:

 1. Samboeren min er nok en av dem som mener at suppe ikke er middag, men det handler vel veldig mye om hva man putter i den? Så lenge det er mat nok i suppa, er det middag, tenker jeg.

  SvarSlett
 2. Suppe er litt undervurdert, synes jeg. Skikkelig suppe, kokt på god kraft og med gode råvarer og mettende innhold er kjempegod middag. Også varmer det så godt i kroppen! Den oppskriften høres veldig spennende ut. :-)

  SvarSlett
 3. Dere er jo inne på noe av det samme begge to - nemlig at det er innholdet det kommer ann på. De fleste suppene jeg lager synes jeg metter bra. Når det kommer til menn som ikke synes de blir mett av suppe (eller vegetarmat for den saks skyld), så kan man kanksje minne om at de færreste har fysisk harde jobber i dag og dermed er problemet jo nok heller at vi spiser for mange kalorier enn for få... ;-)

  SvarSlett
 4. Dette var en god suppe og vi ble mette!

  SvarSlett