tirsdag 1. februar 2011

Ovnsbakt Victoria Bars og gulerøtter med Noilly Prat

Noilly Pratt er en tørr, fransk vermouth, som det er veldig smart å ha i kjøleskapet til forskjellige retter som kaller på en skvett hvitvin og hvor det ikke er naturlig å åpne en hel flaske. Vinen var også med til å lage den gode saucen til denne fiskeretten, hvor jeg erstattet torsk med Victoria Bars.

Til to personer:

400 g gulerøtter
1 hvitløksfedd

0,5 dl Noilly Prat
Saft fra en appelsin

2 ts honning

0,5 dl olivenolje

2 Victoria Bars fileter

Salt og pepper


Grovt brød og friskhakket persille til servering


Varm ovnen til 200 grader. Skrell gulerøttene og del dem i store biter. Mos hvitløksfeddet med baksiden av en skje sånn at det deler seg i flere biter. Ha gulerøtter og hvitløk i en ildfast form. Bland sammen Noilly Prat, appelsinsaft, olje og honning og hell det over gulerøttene. Krydre med salt og pepper. Bak gulerøttene i 20 minutter og legg deretter fisken oppå. Stek videre i ti til 12 minutter eller til fisken er gjennomstekt. Server pyntet med persille og med godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar