fredag 13. november 2009

Vårruller

En kanskje ikke helt autentisk variant av vårruller, men til gjengjeld både sunde og lettlagede - blandt annet fordi de ikke skal friteres. Og så var det en god måte å bruke opp resten av filodeigen fra denne paien.

Til 10 vårruller:

1 ss olje
250 g hvitkål
400 g hakket oksekjøtt

4-5 ss soyasauce

1 ss tomatpuré

1 løk

Pepper


200 g filodeig

Olje til pensling


Hakk kål og løk fint. Varm oljen i en panne på mellom varme og stek løken til den blir blank. Tilsett kjøttet og brun det godt før du har i kålen og steke videre i noen minutter. Rør inn tomatpuré og soya og smak til med pepper. La fyllet kjøle litt av. Varm ovnen til 200 grader. Ta filodeigflakene fra hverandre, fordel fyllet oppå og rull til vårruller. Her kan du se hvordan man gjør. Legg vårrullene på en bakeplate dekket med bakepapir, pensle med litt olje og stek i ca ti minutter eller til de er gyldne og fine.

5 kommentarer:

 1. Tusen takk for tips og oppskrift, har hatt så lyst til å prøve å lage sånne. Veldig koselig blogg du har, følger med deg ,-)

  SvarSlett
 2. Hei Karna! Takk for hyggelig kommentar. Håper du prøver deg på vårrullene og forteller hvordan det gikk!

  SvarSlett
 3. Hei igjen, det var planlagt å lage det i helga men det ble programendring. Alt var klart, så nå er tanken på å lage de til onsdagen sammen med noe mer. Hva bruker du til?

  SvarSlett
 4. God kveld, IGJEN ,-) Nå er de testet, men sweet chillisaus til og det var KJEMPEGODT !!!

  SvarSlett
 5. Hei! Har vært på reise, så har ikke sett spørsmålet ditt. Men det ser ut som om du fant en bra løsning. Jeg hadde også sweet chilie sauce til - og litt ris.

  SvarSlett