Denne paien lages i en springform, ca. 22 cm i diameter:
2 ss olje
1 løk1 ts stødt spisskommen
1/2 ts gurkemeje1 ts stødt koriander
3 squash125 g basmatiris
5 dl grønnsaksfond2 bokser kikerter
Salt og pepper100 g smeltet smør
200 g filodeigVarm ovnen til 200 grader. Hakk løken og del squashene i mindre biter. Varm oljen i en panne på mellom varme og stek løken i noen minutter. Tilsett krydderi og deretter squash og skru opp varmen. Stek til squashen er myk og ha i risen. Rør godt så risen blir dekket med olje. Tilsett fonden litt etter litt til risen er kokt. Ta av varmen, rør inn kikertene og smak til med salt og pepper. Smør formen med litt av det smeltede smøret og dekk med 3/4 av filodeigen. Pensle hvert flak med smør og la litt av deigen henge over kanten. Hell fyllet ned i formen og brett over "deigflappene". Legg på resten av deigen, klem godt sammen og pensle med resten av smøret. Bak i ovnen i 20 minutter eller til filoen er gylden og fyllet varmt. Server straks.
Ser godt ut:) Et spørsmål bare, skal risen være kokt først?
SvarSlettHei Maria!
SvarSlettDu heller rå ris ned til squashen og så heller du på fond litt etter litt til risen er kokt. Det er viktig at den er ordentlig kokt før du heller fyllet i paien - risen koker ikke ferdig i ovnen.