mandag 23. november 2009

Appelsin-sjokoladekake

Hadde et glass appelsinmarmelade stående i kjøleskapet etter en brunch hvor jeg hadde trodd noen kunne være interesert i den. Det var det ikke, og da jeg heller ikke selv er den store marmelade-spiseren, tenkte jeg at jeg skulle finne noe annet å bruke den til. Resultatet ble denne kaken, som Nigella Lawson lovet ikke ville smake marmelade-aktig, men bare deilig av appelsinsjokolade. Hun hadde rett! Desuten var det en av de enkleste kakene noensinde og med et minimum av oppvask, da det hele bare skulle røres sammen i den gryten du smeltet smør og sjokolade i.

Til en kakeform, ca 22 cm i diameter

125 g smør
100 g mørk sjokolade
300 g appelsinmarmelade
150 g sukker
2 lettpiskede egg
1 ts bakepulver
150 g hvetemel

Varm ovnen til 180 grader og smør formen med smør. Smelt smøret over lav varm i en gryte og når det er nesten smeltet tilsettes sjokolade i biter. Rør rund og ta av varmen. Fortsett å røre til sjokoladen er smeltet og rør deretter inn marmelade, sukker og egg. Bland tilslutt bakepulveret med melet og rør inn litt etter litt. Ha røren i formen og bak i ca 40 minutter eller til en kaketester kommer ren opp. La kaken avkjøle i formen i ti minutter før du tar den ut. Server varm eller kald, evt. med litt creme fraiche ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar