torsdag 19. november 2009

Kammuslinger med belugalinser og salat

Belugalinser er små, sorte linser, som ser nesten ut som kaviar når de er kokt. Derav navnet... Linsene har en mild, fin smak og bortsett fra at fargen kanskje er litt skummel, ville jeg forestille meg at de var ganske barnevennlige. Jeg kjøpte mine i Irma, men er usikker på om det er tilgjengelige i Norge.

Til to personer:

150 g kammuslinger
1 ss olje
1,5 dl belugalinser
1 dl geitemelksyoghurt
2 ss kaldpresset rapsolje
1 hvitløksfedd
1 eple
100 g salatblader
Sukker
Salt og pepper

Brød som tilbehør

Tilbered linsene som beskrevet på pakken, hell av vannet og la dem dryppe av. Tørk kammuslingene godt og krydre med salt og pepper. Lag dressingen ved å røre sammen yoghurt, raspolje, presset hvitløk og sukker, salt og pepper etter smak. Skyll salaten. Varm en spiseskje olje i en panne på høy varme og stek kammuslingene i et minutt på hver side. Hakk eplet. Anrett salat, linser og kammuslinger på en tallerken, dryss eplet over og server med dressing og brød ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar