Tilberedningen av denne sjokoladekake-desserten minner ganske mye om appelsin-sjokoladekaken jeg laget for noen dager siden (= veldig enkel), men smaken er i særklasse! Alle jeg har laget den synes den er fantastisk og vil ha oppskriften, så den er en sikker avslutning på ethvert middagsselskap. Eller til å ha med som dessert etter lunch på første søndag i advent.
Til en ildfast form, ca. 18 cm i diameter
100 g mørk sjokolade
115 g smør
175 g sukker
2 lettpiskede egg
75 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
Creme fraiche eller krem til servering
Varm ovnen til 180 grader og smelt smør og sjokolade i små biter i en gryte på lav varme. Ta gryten av varmen og rør inn egg og sukker litt etter litt. Bland vaniljesukker i melet og vend forsiktig inn. Hell røren i formen og bak i 20 til 30 minutter, til kaken er fast oppå, men myk og klissete inni. Det er viktig at den ikke får for lenge i ovnen - da blir den kjedelig. Server straks med creme fraiche eller krem.
Her.
for ett år siden
Denne ser kjempegod ut! Takk for oppskrift.
SvarSlettDen var rigtig lækker og meget perfekt til 1. søndag i advent :o)
SvarSlettBare hyggelig. Veldig lett å lage, er den også.
SvarSlett