søndag 29. november 2009

Brownie lava pudding

Tilberedningen av denne sjokoladekake-desserten minner ganske mye om appelsin-sjokoladekaken jeg laget for noen dager siden (= veldig enkel), men smaken er i særklasse! Alle jeg har laget den synes den er fantastisk og vil ha oppskriften, så den er en sikker avslutning på ethvert middagsselskap. Eller til å ha med som dessert etter lunch på første søndag i advent.

Til en ildfast form, ca. 18 cm i diameter

100 g mørk sjokolade
115 g smør

175 g sukker

2 lettpiskede egg

75 g hvetemel

2 ts vaniljesukker


Creme fraiche eller krem til servering


Varm ovnen til 180 grader og smelt smør og sjokolade i små biter i en gryte på lav varme. Ta gryten av varmen og rør inn egg og sukker litt etter litt. Bland vaniljesukker i melet og vend forsiktig inn. Hell røren i formen og bak i 20 til 30 minutter, til kaken er fast oppå, men myk og klissete inni. Det er viktig at den ikke får for lenge i ovnen - da blir den kjedelig. Server straks med creme fraiche eller krem.

3 kommentarer:

  1. Denne ser kjempegod ut! Takk for oppskrift.

    SvarSlett
  2. Den var rigtig lækker og meget perfekt til 1. søndag i advent :o)

    SvarSlett
  3. Bare hyggelig. Veldig lett å lage, er den også.

    SvarSlett