søndag 15. november 2009

Doble sjokoladebrownies

Skulle ha med en kake på besøk og tenkte det var en god mulighet for å teste ut en av oppskriftene fra denne kokeboken. Har ikke smakt kaken enda når jeg skriver dette innlegget, men har vanskelig for å forestille meg at kombinasjonen smør og sjokolade noen gang kan gi et dårlig resultat.

Til 9 store eller 16 små brownies:

115 g smør
115 mørk sjokolade

3,5 dl sukker

1,5 ts vaniljesukker

2 egg

2,5 dl hvetemel

2 ss kakao

75 g grovthakket, hvit sjokolade


Varm ovnen til 180 grader. Smelt smør og sjokolade over vannbad og la det kjøle litt av. Bland vaniljesukkeret med sukkeret og rør inn i sjokoladeblandingen. Tilsett eggene et av gangen og rør til det hele er godt blandet. Sikt mel og kakao i røren og vend til slutt inn den hvite sjokoladen. Hell røren i en 18 x 18 cm form kledd med bakepapir og bak kaken i 30 minutter, eller til overflaten er jevnt stekt og en kniv kommer nesten ren opp. Avkjøl og skjær i biter før servering.

1 kommentar: