Skulle ha med en kake på besøk og tenkte det var en god mulighet for å teste ut en av oppskriftene fra denne kokeboken. Har ikke smakt kaken enda når jeg skriver dette innlegget, men har vanskelig for å forestille meg at kombinasjonen smør og sjokolade noen gang kan gi et dårlig resultat.
Til 9 store eller 16 små brownies:
115 g smør
115 mørk sjokolade
3,5 dl sukker
1,5 ts vaniljesukker
2 egg
2,5 dl hvetemel
2 ss kakao
75 g grovthakket, hvit sjokolade
Varm ovnen til 180 grader. Smelt smør og sjokolade over vannbad og la det kjøle litt av. Bland vaniljesukkeret med sukkeret og rør inn i sjokoladeblandingen. Tilsett eggene et av gangen og rør til det hele er godt blandet. Sikt mel og kakao i røren og vend til slutt inn den hvite sjokoladen. Hell røren i en 18 x 18 cm form kledd med bakepapir og bak kaken i 30 minutter, eller til overflaten er jevnt stekt og en kniv kommer nesten ren opp. Avkjøl og skjær i biter før servering.
Her.
for ett år siden
Kan rapportere at de sakte kjempegodt!
SvarSlett