søndag 1. november 2009

Tortillasuppe

En litt krydret og varmende høstsuppe som serveres med tortillachips. Som du ser er dette ikke den mest fotogene suppen, men ikke la det skremme deg. Den smaker mye bedre enn den ser ut.

Til to til tre personer:

1 ss olje
1 løk
1 fedd hvitløk
2 gulerøtter
1-2 ts tørkede chiliflaker
75 g chorizo
2 søtpoteter
8,5 dl grønnsaksfond
1 boks kidneybønner
Frisk eller tørket timian
Salt og pepper

Rømme eller creme fraiche og tortillachips til servering

Hakk løk, hvitløk og gulerot, del chorizo og søtpoteter i mindre biter og skyll bønnene. Varm oljen i en stor gryte på lav varme og stek løk og gulerot i syv til ti minutter, eller til de er myke. Tilsett chorizo og hvitløk og stek videre i noen minutter til. Tilsett fond og søtpoteter, kok opp, skru ned for varmen og la suppen småkoke under lokk i 20 minutter eller til potetene er myke. Tilsett halvdelene av bønnene, varm igjennom og blend suppen. Rør i resten av bønnene, varm godt opp og server med rømme og tortillachips.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar