mandag 30. november 2009

Pasta Primavera med kammuslinger

Pasta Primavera er kanskje ikke helt riktig i forhold til årstiden (primavera betyr jo vår), men det er tross alt grenser for hvor mange rotfrukter man kan spise, selv om det er høst og vinter.

Til to personer:

150 g kammuslinger
1 ss olivenolje
1 løk
2 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
2 gulrøtter
1 broccoli
250 g cherrytomater
2 dl hvitvin
2 dl frosne erter
Salt og pepper
En håndfull frisk basilikum
250 g pasta

Nyrevet parmesanost til servering.

Hakk løk, hvitløk, gulerøtter og selleri fint. Del broccoli i buketter og cherrytomatene i to. Varm oljen i en stor panne på mellom varme og stek løk, gulerøtter, selleri og hvitløk i noen minutter. Tilsett broccoli, tomater og hvitløk og la saucen simre i ca. åtte minutter, eller til grønnsakene er møre. Rett før saucen er ferdig rører du inn ertene og smaker til med salt og pepper. Imens saucen simrer, steker du kammuslingene og koker pastaen. Vend pastaen med saucen og basilikum og pynt med kammuslinger og parmesanost.

2 kommentarer:

  1. Haha, prøve å ignorere vinteren - smart!

    SvarSlett
  2. I dag jobber jeg fra Norge og her er det snø, så det gjør det litt vanskeligere å ignorere vinteren, men også koseligere enn vind og regn som vi har i Kbnh.

    SvarSlett