Tirsdag var det Mortens Aften her i Danmark og da spiser man tradisjonelt and. Det hadde vi ikke tid til, så derfor ble det and fredag kveld i stede.
Til to personer:
1-2 andebryst
1-2 appelsiner
Salt og pepper
600 g rotfrukter
1 ss kaldpresset rapsolje
Timian
Salt og pepper
Rösti*
Riv skallet av appelsinene og ha det og appelsinsaften ned i en pose sammen med salt og pepper. Riss skinnet på andebrystene, legg dem ned i marianden og la det ligge på kjøl i et par timer. Varm ovnen til 200 grader. Skrell rotfruktene, del i biter og vend med olje, timian, salt og pepper. Stek i ovnen i 40 minutter. Etter ti minutter setter du andebrystene ind i ovnen og lar dem steke i ca 20 minutter. Ta ut og la hvile, mens grønnsakene og röstien steker ferdig. Skjær anden i tynne skiver og server med rotfrukter og rösti.
*Som du kanskje ser, har jeg ikke laget röstien selv denne gangen...
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar