fredag 13. november 2009

Andebryst med rösti

Tirsdag var det Mortens Aften her i Danmark og da spiser man tradisjonelt and. Det hadde vi ikke tid til, så derfor ble det and fredag kveld i stede.

Til to personer:

1-2 andebryst
1-2 appelsiner

Salt og pepper


600 g rotfrukter

1 ss kaldpresset rapsolje

Timian
Salt og pepper

Rösti*

Riv skallet av appelsinene og ha det og appelsinsaften ned i en pose sammen med salt og pepper. Riss skinnet på andebrystene, legg dem ned i marianden og la det ligge på kjøl i et par timer. Varm ovnen til 200 grader. Skrell rotfruktene, del i biter og vend med olje, timian, salt og pepper. Stek i ovnen i 40 minutter. Etter ti minutter setter du andebrystene ind i ovnen og lar dem steke i ca 20 minutter. Ta ut og la hvile, mens grønnsakene og röstien steker ferdig. Skjær anden i tynne skiver og server med rotfrukter og rösti.

*Som du kanskje ser, har jeg ikke laget röstien selv denne gangen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar