onsdag 4. november 2009

Rigatoni med karamelisert paprika

En rask og kjempegod pastarett fra Mad og Venner.

Til to personer:

4 paprikaer (gjerne i forskjellige farger)
1 ss smør

1 ss olje

Evt. to ss vann eller fond

1-2 ss brunt sukker

Salt og pepper
250 g rigatoni

Fjern frøene fra paprikaene og del dem i 1/2 cm brede strimler. Varm smør og olje i en panne på mellom varme og stek paprikaen i ti til 12 minutter under omrøring. Tilsett evt. litt vann eller fond. Imens koker du pastaen. Drys sukker over paprikaene og stek videre til de er karameliserte. Smak til med salt og pepper og hold varmt mens du lager cremolate med appelsin:

30 g grovtrevet pecorino*
1-2 ss revet appelsinskall

1 finthakket hvitløksfedd
Evt. 1/2 dl hakket bredbladet persille**


Bland sammen alle ingrediensene til cremolaten. Hell vannet av pastaen og vend med saucen. Annrett på tallerkner og dryss over cremolate.

*Oppskriften brukte gruyère, men det fant jeg ikke og det ble fint med pecorino, også.

**Hadde ikke persille, så droppet det... ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar