tirsdag 17. november 2009

Rotfruktsuppe

Bladet hvor jeg fant denne oppskriften, foreslår at man også kan servere denne suppen kald, med et shot vodka i og litt gressløk klippet over. Kanskje noe å prøve til neste middagsselskap?

Til 4 personer:

400 g tomater
1 løk

2 gulerøtter

2 søtpoteter

1 rød paprika

1 rødbete

2 pastinakker

4 hvitløksfedd

2 ss olivenolje

Salt og pepper

1 l grønnsaksfond


Creme fraiche eller rømme og kaldpresset rapsolje til servering


Varm ovnen til 180 grader. Fjern stilk og det harde festet på tomatene, men la dem ellers være hele. Del gulerøtter og paprika i store bitert, skrell søtpoteter, pastinak og rødbeter og del dem også i biter. Løken deles i båter. Ha alt i en ildfast form, drypp over olje og krydre med salt og pepper. Bak i 30 til 40 minutter, eller til grønnsakene har myknet. Rør rundt en gang eller to under tilbredningen. Klem hvitløksfeddene ut av skinnet og ha alle grønnsakene over i en stor gryte. Tilsett fond og småkok i til ti til 15 minutter. Blend suppen, smak til med salt og pepper og server pyntet med creme fraiche og dråper av olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar