onsdag 28. juli 2010

Grillspyd x 2 og melonsalat


Her i København har vi hatt mange uker med fint, varmt sommervær og derfor har det også blitt mye grilling. Jeg bor i leilighet med en felles bakgård og delegriller. Grillene har tidligere vært av litt ymse kvalitet, men i år er det noen som har flyttet ut og etterlatt en kjempestor, fin Weber grill, så det er luksus.

Til 4 personer:

500 g entrecôte
1 dl yoghurt

1 dl teriyakisauce

2 moste hvitløksfedd

2 ss ristede sesamfrø


500 g kyllingfileter

1 pakke bacon

Salt og pepper


Trespyd


Start med å legge trespydene i vann i minst en halv time sånn at de ikke begynner å brenne under grillingen. Del entrecôten i biter. Bland sammen yoghurt, teriyakisauce og hvitløk sammen i en skål og ha kjøttet i marinaden. La kjøttet marinere i minst en halv time eller opp til fire timer. Tre kjøttet på spydene og grill sånn som du liker det. Dryss sesamfrø over før servering.

Del kyllingkjøttet i biter og rull en baconskive rundt. Tre kjøttbitene på spyd, krydre med salt og pepper og grill til kyllingen er gjennomstekt. Server de to grillspydene med melonsalat:

500 g melon (jeg kjøpte den ferdig oppskåret)
2 avocadoer

2 sjalottløk

1 rød chili uten frø

Saft fra en lime

2 ss extra virgin olivenolje

2 ss frisk koriander

Salt og pepper


Del melon og avocado i biter og del sjalottløk og chili i tynne strimler. Vend salaten sammen rett før servering. Lag en mariande av limesaft, olivenolje, salt og pepper og hell over salaten.

2 kommentarer:

  1. Det ser kjempegodt ut. Pokker at vi flyttet fra leiligheten med hage... :p Jeg savner webern vår!

    SvarSlett
  2. Selv om man ikke har hage kan man jo godt grille. F.eks. har Bodum fine transportable griller (http://www.bodum.com/dk/da/shop/detail/10630-106/?showsize=false. Ellers takk for hyggelig kommentar og velkommen hit!

    SvarSlett