fredag 9. juli 2010

Pastasalat med grillet paprika og salte mandler

Selv om resultatet ble en pastasalat med masse god smak, så var prosessen for å nå frem til dette resultatet mere tidskrevende enn jeg hadde ventet. Paprikaene skulle nemlig ikke stekes (som jeg trodde), men grilles. Når jeg skal bruke grillet paprika, pleier jeg alltid å grille dem dagen før. Da får de god tid til å kjøle av og er mye lettere å skrelle. Sånn ble det altså ikke denne gangen og derfor ble det en litt pirkete oppgave.

Til to personer (+ litt rester*):

250 g pasta (jeg bruke fullkornspastaskruer)
2 røde eller gule paprika

2 ss olivenolje

1 løk

1/2 chili uten frø

2 hvitløksfedd

Skall og saft fra en sitron

50 g saltristede mandler

1-2 ss pesto

100 g babyspinat


Kok pastaen som beskrevet på pakken, hell av vannet og vend inn pestoen. La det kjøle av. Del paprikaen i store skiver og grill den under grillen i stekeovnen til skallet blir sort og bobler opp. Fjern skallet og skjær paprikaen i skiver. Hakk løk, hvitløk og chili. Varm oljen i en stor panne på mellom varme og stek løken i noen minutter før du tilsetter hvitløk og chili. Stek videre i to til tre minutter, ha i sitronskall og sett pannen til side. Bland pasta, løkblanding, paprika og babyspinat sammen og smak til med sitronsaft. Pynt med mandler og server mens salaten fortsatt er litt lun.

*Når jeg skriver to personer, er det stort sett alltid nok til litt lunch ihvertfall til en av oss, men nå i juli har kantinen på jobb sommerferie, så nå sørger jeg for å lage litt ekstra til dagen etter.

1 kommentar:

  1. Åh, dette høres ut som en deilig pastarett:)

    Det ligger en hilsen til deg inne på bloggen min:
    http://swimzys-matblogg.blogspot.com/

    Mvh siv anita, swimzy

    SvarSlett