torsdag 5. august 2010

En slags Sachertorte

Jeg bakte denne kaken til en barnedåp, men tenkte det var passende å poste den i dag siden det er min bursdag. The big three oh, faktisk... Dette er overhode ikke en ekte Sachertorte, men med tykk sjokoladeglasur og aprikosmarmelade, så minner den litt om ihvertfall. Og all piskningen (både med og uten vannbad) gir en høy, luftig bunn.

Til en kakeform, ca. 22 cm i diameter:

150 g sukker
5 egg (gjerne romtempererte)
100 g mel

50 g potetmel

2 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver
1,5 ss kakao


Varm ovnen til 160 grader. Pisk egg og sukker luftig og stivt over vannbad. Ta av varmen og pisk videre i fem minutter til. Sikt sammen det tørre og vend det forsiktig inn. Hell røren i en smurt form og stek den i 30 til 35 minutter. Avkjøl kaken og lag glasuren:

100 g aprikosmarmelade
200 g mørk sjokolade

2 dl fløte


Varm opp fløten og rør inn sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt, fin glasur. Del kaken i tre. Bre den nedereste bunnen med halvparten av marmeladen og drypp over to spiseskjeer med glasur. Gjennta med bunn nummer to. Legg på den siste bunnen og bre over resten av glasuren. Hele siden (også sidene) skal dekkes med tykt, deilig lag sjokoladeglasur.

Jeg tok bildet med telefonen min, så det er ikke helt på topp.

4 kommentarer:

  1. Gratulerer med dagen! Håper du koser deg:)

    SvarSlett
  2. Gratulerer så mye med dagen!! :) Feir med masse godt!

    SvarSlett
  3. Takk for hyggelige hilsner. Jeg hadde en veldig fin dag!

    SvarSlett