fredag 25. februar 2011

Linsesuppe med gulerøtter

Jeg leste en artikkel i et svensk matblad om studentmat og selv om det ikke var alt som fristet (pasta med makrell i tomat, anyone?), så var det mange gode ideer. Denne suppe for eksempel, som de mener koster bare 13 kroner per porsjon. Og jeg som bare skulle kjøpe en boks tomater og ellers hadde alt i kjøkkenskapene, brukte mye mindre enn det.

Til fire porsjoner:

1 løk
2 hvitløksfedd

4 gulerøtter

1 ss olje

1 l grønnsaksfond

1 boks hakkede tomater

2 dl røde linser

1 ss tomaturé

Cayennepepper
Salt og pepper


Basilikum til pynt

Grovt brød til servering


Hakk løk og hvitløk og del gulerøttene i biter. Skyll linsene. Varm oljen i en gryte og tilsett løk, hvitløk og gulerøtter. Stek i ca. fem minutter uten at det tar farge. Hell over fond og tomater og kok opp. Tilsett linser og tomatpure og la suppen småkoke under lokk i en halv time eller til grønnsaker og linser er møre. Smak til med cayennepepper, salt og pepper. Server pyntet med basilikum og med litt grovt brød til.

17 kommentarer:

  1. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG helgespesial, god helg!

    SvarSlett
  2. Dette må prøves! Billig + godt = supert! :D

    SvarSlett
  3. Ser ut som en ypperlig billig og god middag. Her er det også mulig å dytte nedi stavmixer mot slutten om man ønsker en mer kremet variant!

    SvarSlett
  4. @Magne: Takk for det. Så koselig!

    SvarSlett
  5. hørtes bedre ut med, pasta med makrell i tomat.

    SvarSlett
  6. Tomater på boks anbefales ikke da det er mye giftstoffer i denne. Bruk heller ferske tomater. 400 gram tomater tilsvarer omtrent en boks, + litt buljongvann. Det beste er å bruke kyllingbuljong.

    SvarSlett
  7. Så gøy da! Bringer inn litt lesere det. :)

    Har selv lignende oppskrift liggende på min blogg. Veldig god! :D

    SvarSlett
  8. Heisann!
    Først må jeg gi litt (basmati)ris: kommer jo alldri til å huske bloggen til uten at jeg legger deg til mine favoritter ( noe jeg enkelt gjør i skrivende stund).

    Så til det positive:
    Jeg kommer til å gasse meg ihjel av dine gode oppskrifter her. Nå har jeg kun vært inne på siden i 7-8 minutter men ser at det her kan bli morsomt å følge oppskrifter!
    Er du som filmen med Meryl Streep?
    Mulig jeg har noen oppskrifter å dele da:-)

    Ha en riktig fin weekend!

    SvarSlett
  9. Skulle ikke være anonym egentlig...men skitt au, nå følger jeg denne bloggen og så forventer jeg å bli inspirert:-)

    SvarSlett
  10. Takk for alle kommentarer. Ser at det å bli nevnt på VG gir et voldsomt løft i besøkende. Håper noen av dere blir hengende.

    Til Anonym som skriver om tomater på boks. Jeg synes det utsagnet var så interesant at jeg vil skrive et eget innlegg om det.

    Til Anonym som synes at pasta med makrell i tomat høres bedre ut enn linsesuppe: Prøv det og meld tilbake! Kanskje jeg har gått glipp av en stor gastronomisk opplevelse?

    Til Anonym som synes Epicureatricen er et litt tungt navn - jeg er enig, men jeg ville også finne på noe som skilte meg ut fra de mange matbloggerne der ute. Ellers tusen takk for hyggelig kommentar - koselig at du blir med videre.

    SvarSlett
  11. Hva er grønnsaksfond? Kan buljong brukes?

    SvarSlett
  12. Fond er bare et fint ord for buljong. :-) Se om du kan finne en på flaske - jeg synes de pleier å være bedre.

    SvarSlett
  13. Kult, den skal jeg prove asap...billig og hores hvertfall godt ut :p

    SvarSlett
  14. Mmmm, linsesuppe...! Tidenes mest velsmakende studentmat!

    SvarSlett
  15. Hvordan følger man en blogg? Har ikke blogg selv..

    SvarSlett
  16. Har laget denne i dag, og den smakte veldig godt:-)

    SvarSlett
  17. Mmmm denne suppa er nydelig. Har laget den mange ganger selv.Prøv å krydre med cummin og chilli, og evt tilsett litt blomkål eller en grov pølse for fyldigere smak. Jeg har aldri prøvd cayenne, men det skal prøves ut. Flott blogg! Her skal jeg inn å snoke mer!

    Ha en fin sommer!
    Hilsen Anja

    SvarSlett