Kikerter er veldig sunt og inneholder masse fibre og proteiner, men lite fett. Derfor er det også et godt alternativ til kjøtt, ikke bare for vegetarianere som har bruk for andre proteinkilder, men også for alle oss andre. Ikke minst fordi det av både økonomiske og miljømessige grunner er smart å spare litt på kjøttet av og til.
Middag til to + lunch til to dagen etter:
1 ss olje
1 løk
1-2 hvitløksfedd
1-2 ts stødt koriander
1-2 ts stødt spisskommen
1/2-1 ts friskkvernet pepper
4 dl light kokosmelk
4 dl hakkede tomater
1 ss karrypulver
2 ss soya sauce
1 ts sukker
400 g poteter
1 boks kikerter
200 g babyspinat
Sitronsaft
1 håndfull basilikum
Serveres med naan-brød.
Hakk løk og hvitløk fint, del potetene i mindre biter og skyll spinat og kikerter. Varm oljen i en wok eller stor panne på lav varme. Stek løk i et par minutter og tilsett hvitløk, koriander, spisskommen og pepper. La det steke i et halvt minutt mens du rører grundig og tilsett så kokosmelk, tomater, karry, soya sauce og sukker. Kok opp, tilsett poteter og skru ned for varmen. La curry'en småkoke til potetene er møre - ca. 20 minutter. Rør inn kikerter og deretter spinat og varm naan-brødet. Smak til curry'en med sitronsaft, soya sauce og evt. mere krydder. Rør tilslutt inn basilikum og server straks med det varme brødet ved siden av.
Du kan selvføgelig servere ris til curry'en, hvis du heller vil det. Jeg hadde bare utrolig lyst på naan-brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar