En deilig, fyldig suppe med knasende sprø skinke oppå. Raskt, sundt og billig er det også.
Til fire personer:
6 skiver prosciutto (eller annen lufttørket skinke)
1 kg poteter
4 stilker selleri
1 løk
2 ss kaldpresset rapsolje
1 liter buljong*
2 dl melk
Salt og pepper
Rød paprika i små biter til servering.
Varm ovnen til 200 grader. Dekk en bakeplate med bakepapir og legg skinken oppå. Stek skinken i ca. fem minutter og legg den på en tallerken dekket med kjøkkenrull. Del eller knus skinken. Vask potetene, del dem i biter og legg dem i en stor gryte. Hakk selleri og løk grovt og ha det i gryten sammen med en spiseskje rapsolje og en spiseskje salt. Hell kokende buljong over og la suppen småkoke i ti minutter eller til potetene er møre. Blend suppen sammen med melken og resten av oljen, varm opp og smak til med salt og pepper. Server straks med paprika og skinke over.
*Hvis du bruker glutenfri buljong, er denne suppen glutenfri.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar