Gourmet Burger Kitchen er et av mine yndlings-spisesteder i London og av alle de spennede burgerne de har (f.eks. oksekjøttsburger med rødbeter, egg og ananas eller chorizo, søtpotet og ruccola), så er kyllingburger med sataysauce min favoritt. Derfor måtte jeg også prøve ut denne oppskriften og selv om den ikke er helt som Gourmet Burger Kitchen's, så anbefales den. Det samme gjør forøvrig også et besøk på Gourmet Burger Kitchen.
Til to personer:
1,5 dl light kokosmelk0,6 dl grovt peanutsmør
0,3 dl brunt sukker
2 moste hvitløksfedd
1 ss søt chilisauce
1/2 ss revet ingefær
1/2 ss soyasauce
Saften fra en halv lime
200 g hakket kyllingkjøtt
1 liten løk
1 håndfull friske brødkrummer
1 håndfull hakket, frisk koriander + ekstra blader til pynt
Olje
Salt og pepper
Tomater, i skiver
Salatblader
2 burgerboller
Serveres med fries.
Start med å lage sataysaucen. Ha kokosmelk, peanutsmør, sukker, hvitløk, chilisauce, ingefær og soyasauce i en liten gryte og varm opp på lav varme. Når peanutsmøret har smeltet, lar du saucen småkoke i fem minutter eller til saucen har tyknet. Rør inn limejuicen og sett til side. Hakk løken fint og rør kjøttet seigt med salt. Rør inn halvparten av sataysaucen, løk, koriander, brødkrummer og litt pepper og form deretter kjøttet til to burgere. Sett burgerne i kjøleskapet i 15 minutter, mens du lager fries. Varm bollene i ovnen i noen minutter. Varm litt olje i en panne på mellom varme og stek burgerne i tre til fire minutter, eller til de er gjennomstekte. Del burgerbollene i to og fyll med tomat, salat, burger, sataysauce og koriander. Server straks med fries.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar