lørdag 6. mars 2010

Pasta Sugo

Det ble mange tomatbaserte retter denne uken, men det er bare bra når man vet at hermetiske tomater er spesielt rike på antioksidanten lykopen som beskytter øynene og huden mot UV-stråler og andre frie radikaler.

Til fire personer:

2 ts olivenolje
1 løk
2 hvitløksfedd
1 chili uten frø
2 gulerøtter
2 purrer
1 squash
350 g hakket kalvekjøtt
2 bokser hakkede tomater
1 ss tyntskåret appelsinskall
1 ts tørket oregano
Evt. litt grønnsaksfond
Sukker
Salt og pepper

400 g pasta
Friskrevet parmesan til servering

Hakk alle grønnsakene, bortsett fra squashen, fint - del squashen i biter. Varm oljen i en stor panne på mellom varme og stek løk, chili og hvitløk i noen minutter. Tilsett gulerøtter, purre og kjøtt og stek videre mens du rører. Ha deretter i tomater, appelsinskall, squash og krydder og la saucen småkoke i 20 minutter. Rør av og til. Smak til med fond, sukker, salt og pepper. Kok pastaen som beskrevet på pakken, hell av vannet og server med saucen og litt parmesan over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar