onsdag 3. november 2010

Pizza med spinat, skinke og mascarpone

Denne pizzaen tar utgangspunk i en pakke med ferdig pizzadeig og tomatsauce. En sånn finner man i de fleste supermarkeder i Danmark og selv om det ikke helt blir som hjemmelaget er det en god løsning til travle dager. Og sammen med den kremede mascarponeosten og deilig Parmaskine ble dette en ren luksuspizza.

Til to personer:

En pakke pizzadeig med tomatsauce
Tørkede chiliflaker
200 g babyspinat
2 tomater
100 g mascarpone
6 skiver Parmaskinke
En håndfull parmesanflaker
Pepper

Varm oven til 220 grader. Rull deigen ut på en bakeplate og bre over tomatsaucen. Dryss over noen tørkede chiliflaker for å gi pizzaen litt mer ”punch”. Skyll spinaten i en sil og hell deretter over kokende vann så spinaten faller sammen. La det avkjøle litt og trykk deretter ut vesken. Fordel spinaten på pizzaen og etterfølg med tomater i skiver og klatter av mascarpone. Stek høyt oppe i ovenen i ti til 15 minutter eller til pizzaen er sprø og gylden. Drapéer pizzaen med skinken, dryss over parmesanflaker og kvern over litt pepper. Server straks.

Jeg hadde litt frisk basilikum som jeg drysset over før servering, men det er ingen nødvendighet.

2 kommentarer:

  1. Det hørtes utrolig godt ut! Spinat er bare så deilig!

    SvarSlett
  2. Spinat er kjempegodt, men det er faktisk noe jeg først har begynt å like de siste årene. Det viser vel bare at smaksløkene utvikler seg også i voksen alder. Kanskje er det håp for at jeg kommer til å like olivner også?

    SvarSlett