tirsdag 30. november 2010

Salat med gresskar, ruccola og pinjekjerner

Jeg forsetter min gjennomgang av Nigellas nye kokebok. Denne salaten foreslår hun som tilbehør, men jeg spiste den alene med litt godt brød til.

Til to personer:

1 gresskar
4 ss rapsolje
1 ts gurkemeje
1 ts stødt ingefær
50 g lyse rosiner
0,6 ml akkurat kokt vann
1 ts hvitvinseddik
100 g ruccola
50 g ristede pinjekjerner
Salt og pepper

Varm ovnen til 200 grader. Del gresskaret i to, fjern kjernene og del i mindre biter. Du behøver ikke å skrelle gresskaret. Ha bitene i en skål sammen med to spiseskjeer olje, krydder, salt og pepper og vend til alt er dekket. Ha det hele i en ildfast form og stek i 30 til 40 minutter eller til gresskarbitene er møre. Ha rosinene i skålen hvor du har tilberdt gresskaret og dekk med det varme vannet. La det kjøle av og rør inn resten av oljen samt eddiken. Skyll salaten og legg halvparten på et stort fat. Fordel gresskar over og etterfølg med resten av salaten, pinjekjernene og tilslutt rosinene og dressingen de har ligget i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar