mandag 29. november 2010

Søt chillikylling i wok

Denne retten er rik på antioksidanter og smak, men fattig på mettet fett.

Til fire personer:

0,8 ml soyasauce
0,6 ml søt chilisauce
1 ss sukker
2 ss risvineddik
3 kyllingfilleter
3 ss olje
2 ss revet ingefær
2 hvitløksfedd
1 broccoli
1 løk
1 rød paprika

Nudler eller ris til servering

Del kyllingen i tynne strimler. Bland soyasauce, søt chilisauce, eddik og sukker sammen i en skål og vend kyllingen i marinaden. La det stå i ti til 15 minutter. Del hvitløk, løk og paprika i tynne strimler og broccolien i små buketter. Varm 1,5 spiseskje olje i en wok på høy varme, ta kjøttet ut av marinaden (men ta vare på den) og stek i tre til fire minutter. Kanskje må du steke kyllingen i to omganger. Ta kjøttet opp av woken, still til siden og tørk woken med litt tørkerull. Tilsett marianden og la den koke til den har tyknet. Hell over i en ren skål og tørk woken igjen. Ha resten av oljen i woken og stek hvitløk, ingefær,broccoli, paprika og løk i et minutt mens du rører grundig. Før servering har du kjøtt og marianden tilbake i woken og varmer det hele grundig igjennom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar