fredag 3. juli 2009

Gazpacho med krutonger

Når det er så varmt som nå, har man ikke lyst til hverken å lage eller spise varm mat. Derfor er denne kalde tomatsuppe fra Spania helt perfekt og siden den kan holde seg ganske lenge, kan du med fordel lage en stor porsjon og sette klar i kjøleskapet.

Til fire personer:

2 skiver lyst brød uten skorper
4-5 godt modne tomater
2 små grønne paprika
1/2 agurk
1/2 løk
2 hvitløksfedd
0,7 dl extra virgin olivenolje
5 ss sitronsaft eller vineddik
1/4 ts stødt spisskommen
2,5 dl kaldt vann
Salt og pepper

Hell kaldt vann over brødet og sett det til siden. Fjern kjernen fra tomatene og paprikaen og del alle grønnsakene i mindre biter. Kjør dem deretter i food processoren til du har en jevn puré. Hell over i en skål. Trykk vannet av brødet og ha det i food processoren sammen med oljen. Kjør til du har en jevn masse. Ha i vann, eddik og spisskommen og kjør videre til alt er blandet. Rør brødmosen inn i grønnsakspuréen og smak til med salt og pepper. Sett i kjøleskapet mens du lager krutongene (og gjerne lengre - den skal være helt kald):

4 skiver lyst brød
Salt
Olivenolje

Rød paprika, agurk og vårløk i små biter til servering.

Varm ovnen til 160 grader. Del brødet i mindre biter og fordel over en bakeplate dekket med bakepapir. Drypp over olje og krydre med salt (og evt. andre krydderier). Bak i ovnen i ti minutter og kjøl av. Server suppen iskald med krutonger og grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar