tirsdag 28. juli 2009

"Sunn" banankake

Fant denne oppskriften på Glamour via Twitter, men har tilpasset den litt til min smak (og norske mål). De foreslår også kaken til frokost, mens jeg har skåret den i skiver, pakket skivene inn i film og lagt dem i fryseren - klar til å bli med i matpakken. Et godt alternativ til disse, med andre ord.

Til en brødform:

2 egg
1,5 dl brunt sukker
3 moste bananer
0,75 dl naturell yoghurt 0,5%
0,75 dl skummetmelk
1 ss olje
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
0,5 ts kanel
0,5 ts kardemomme
1/2 ts salt
3 dl hvetemel
1 dl fullkornshvetemel

Evt. grovthakkede nøtter (jeg brukte noen valnøtter) eller mørk sjokolade.

Varm ovnen til 175 grader og smør en brødform med litt olje. Visp egg og sukker luftig og vend inn bananer, yoghurt, melk og olje. Tilsett evt. nøtter eller sjokolade. Bland sammen mel, vaniljesukker, bakepulver, krydder og salt og vend forsiktig inn i røren. Sett formen inn i ovnen og bak i ca 45 minutter eller til den er gjennomstekt. Pass på at kaken ikke blir for mørk. La kaken stå litt i formen og avskjøl den deretter på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar