tirsdag 12. mai 2009

Fullkornsmuffins med bringebær og hvit sjokolade

Disse raske og gode muffinsen er en gjennganger i matpakkene hjemme hos Epicureatricen og er perfekte som en liten ettermiddagssnack når du er småsulten og har bruk for noe søtt. Med mye fiber, lite fett og mindre enn 200 kcal pr. muffin, er det et mye bedre valg enn å raide nærmeste kiosk for sjokolade...

Til 12 muffins:

3 dl fullkornshvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
150 g frosne bringebær (eller andre bær)
100 g hakket, hvit sjokolade
2 ss vegetabilsk olje (f.eks. rapsolje)
2 egg
3 dl naturell yoghurt 0,5%

Varm ovnen til 200 grader. Bland mel, sukker og bakepulver og tilsett bær og sjokolade. Bland yoghurt, olje og egg i en kanne og vend forsiktig i det tørre til det akkurat er blandet. Ikke rør for mye! Fyll røren i 12 muffinsformer (ideelt papirsformer som står oppi metallmuffinsformer) og bak i ca. 20 minutter. Avkjøl fem minutter i metallformen, før du flytter dem over på en rist.

Uten at jeg har prøvd, så ville disse sikkert også være veldig gode med mørk sjokolade og banan i små biter.

2 kommentarer:

  1. Desse ser kjempegode ut, vi må prøve dei! :D

    SvarSlett
  2. God ide! For de er faktisk veldig gode.

    SvarSlett