tirsdag 26. mai 2009

Pad Thai

En klassisk thailandsk rett hvor jeg brukte kylling, men hvor reker og andre skalldyr også smaker godt. Se etter flate risnudler - de fungerer bedre enn de helt tynne jeg brukte her. Og ikke la deg skremme av den lange listen med ingredienser, det hele skal bare blandes i den samme wok'en.

Til to personer:

150 g risnudler
2-3 ss fish sauce eller soya sauce
4 ss limejuice
2 ss brunt sukker
3-4 ss olje
2 kyllingfilleter
3 hvitløksfedd
1 rødløk
1-2 ts chilipulver
2 egg
40 g ristede, usaltede peanuts
150 g bønnespirer
2 vårløk
1 håndfull hakket koriander
Limebåter til servering

Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Bland fish sauce eller soya sauce med limejuice og sukker i en liten skål. Del kyllingen i biter, hakk løk og hvitløk fint, del vårløken i tynne skiver og grovhakk peanuts'ene. Varm litt av oljen i en wok på høy varme og tilsett kyllingen. Stek i 3 minutter, eller til kyllingen er gylden. Tilsett løk og chilli og stek videre i et par minutter. Rør i nudlene og bland godt. Skyv det hele til den ene siden av woken, tilsett litt mere olje og deretter eggene. Stek eggene som en slags omelett og del i mindre biter. Bland eggene med resten av retten og tilsett limejuice-blandingen mens du rører grundig. Tilsett bønnespirene og halvdelen av peanuts'ene og smak til med mere soya sauce/fish sauce eller sukker. Server straks pyntet med resten av peanuts'ene, vårløk, koriander og limebåter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar