torsdag 14. mai 2009

Pasta med tigerreker, ovnsbakte cherrytomater og basilikum

Gårsdagens middag (rugbrød med markrell i tomat og en skål råkostsalat) var ikke mye å skrive om, men for en stund siden laget jeg denne kjempegode pastaretten som jeg aldri har fått lagt ut. Planlegger å lage den igjen en gang i den nærmeste fremtid, men oppskrift kommer altså nå.

Til to personer:

500 g cherrytomater
1 ss extra virgin olivenolje
1 ss olje
3 hvitløksfedd
150 g tigerreker
2 dl basilikumblader
Salt og pepper
250 g pasta (f.eks. linguine eller spaghetti)

Varm ovnen til 200 grader. Skrell rekene og del hvitløken i tynne skiver. Del tomatene i to og fordel i en ildfast form, med kuttsiden opp. Drypp over olivenoljen og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen til 5-10 minutter, eller til tomatene har blitt myke og har revnet litt. Kok pastaen som beskrevet på pakken. Imens pastaen koker, varmer du oljen i en panne på mellom varme. Tilsett hvitløken og la det såvidt steke før du tilsetter rekene. Rør rundt i et par minutter, eller til rekene er såvidt stekt. Hell vannet av pastaen og hell pastaen tilbake i gryten sammen med reker, tomater, basilikum og salt og pepper. Rør grundig og server straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar