Dette er en litt forenklet variant av den spanske tortillaen som mange sikkert har fått på tapasresurant. Tradisjonelt skal man potetene stekes rå, men det tar litt mye tid på en mandag ettermiddag. Så her blir den altså laget med kokte poteter.
Til to personer:
450 g kokte poteter
2 løk
2 store egg
2 ss olje
Salt og pepper
Grønn salat som tilbehør.
Del de kokte potetene i terninger og hakk løken. Varm 1 ss olje i en panne på middel varme og stek i 4-5 minutter til poteter og løk er gyldne. Pisk egg lett sammen med salt og pepper og bland potet-blandingen i. Varm resten av oljen i pannen og tilsett eggepotetblandingen. Skru ned for varmen og stek videre i tre til fem minutter eller til undersiden er akkurat fast. Press potetene god ned i eggemassen underveis og løsn tortillaen fra sidene, så den ikke setter seg fast. Snu tortillaen ved å legge en tallerken over pannen. Hold tallerknen med en hånd og pannen med den andre (eller få hjelp) og snu pannen. La deretter tortillaen gli tilbake i pannen igjen med den ustekte siden ned. Stek videre i tre til fem minutter til. Server varm eller kald, med en grønn salat til.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar