Klassikerne over dem alle blandt pastaretter og siden fredag var helligdag her i Danmark hadde jeg tid til å lage en rett som skal småkoke i flere timer. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned til travle hverdagsmiddager!
Til fire personer:
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
1 løk
1 gulrot
1 stilk bladselleri
500 g karbonadedeig
5 dl oksekjøttbuljong
4 dl rødvin
2 bokser hakkede tomater
1 ts sukker
1 ss tørket basilikum
Salt og pepper
500 g spaghetti
Nyrevet parmesanost til servering.
Hakk alle grønnsakene fint. Varm olje i en stor gryte på svak varme. Tilset grønnsakene og stek i fem minutter til de er gyldne. Skru opp varmen og tilsett kjøttet. Rør rundt til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett vin, buljong, tomater, sukker og basilikum. Kok opp saucen og skru ned for varmen. La det hele småkoke i minst 1 1/2 time og gjerne lengre. Rør om av og til og smak til med salt og pepper. Rett før servering, koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Hell vannet av pastaen og server med bolognesesaucen og friskrevet parmesan.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar