fredag 1. mai 2009

Pasta med asparges og røykelaks

Mere asparges! Husk at det er best å kjøpe asparges den dagen du skal bruke dem - de blir fort kjedelige av å ligge i kjøleskapet.

Til to personer:

250 g spaghetti
1 ts smør
1 ts olje
1 hvitløksfedd
500 g asparges
100 g røykelaks
2 dl lettrømme eller creme fraiche 18%
Sitronsaft
Pepper

Revet parmesanost og hakket gressløk til pynt.

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Hakk hvitløk, knekk den treete delen av aspargessen og skjær dem og laksen i mindre biter. Smelt smør og olje i en liten gryte over mellom varme og stek hvitløk i 30 sekunder før du tilsetter aspargessen. Stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett rømmen og fisk og bland forsiktig sammen mens du varmer opp. Smak til med pepper og sitronsaft, men ikke salt, da fisken bør gjøre saucen salt nok. Hell vannet pastaen og bland saucen i. Anrett på tallerkner og pynt med revet parmesan og hakket gressløk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar