lørdag 30. mai 2009

Pasta med laks i safransauce

Safranen gir denne retten en nydelig gylden farge, men betyr samtidig at den blir ganske dyr. Du kan evt. erstatte safran med gurkemeje eller chilli. Ellers så brukte jeg Cremefine istedet for fløte, hvilket gjør retten lettere. Samtidig inneholder Cremefine vegetablisk istedet for animalsk fett, og det skal jo vist nok være sundere. Smaken er ikke helt like rund og god som hvis man bruker vanlig fløte, men det kan allikevel være et godt alternativ noen ganger.

Til fire personer:

450 - 500 g laks uten skinn
1 løk
2 hvitløksfedd
1 dl hvitvin
1/2 ts safran
3 dl fløte eller Cremefine
Saft av 1/2 sitron
400 g frisk pasta (f.eks. tagliatelle)
200 g babyspinat
Salt og pepper

Del laksen i mindre biter. Hak løk og hvitløk fint og kok det mørt i hvitvin sammen med safran. Kok vinen inn til ca. en tredjedel, tilsett fløten og kok litt inn igjen. Smak saucen til med sitron, salt og pepper. Kok pastaen som beskrevet på pakken og hell av vannet. Tilsett laksen i saucen, kok videre i et par minutter og rør deretter i spinaten. La saucen simre til spinaten har falt sammen og bland deretter saucen forsiktig med pastaen. Pynt evt. med litt dill og server straks.

2 kommentarer:

  1. Denne må eg prøve! Eg er imponert over ukemenyane dine. Så mykje planlegging klarer ikkje vi. Her går det meir etter innfallsmetoden...

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig feed back. Min erfaring er ang. ukemenyer er at jeg er mye mere kreativ lørdag formiddag før ukeshandlingen, enn en tirsdag ettermiddag hvor jeg virrer hjelpesløs rundt i butikken på jakt etter inspirasjon. Derfor blir det nøye planlegging og dermed fast handlig en gang i uken. Billigere er det også...

    SvarSlett